SCOREN MET JONGEREN

In Nieuws

Het project Scoren met Jongeren, waarbij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen bij een sportvereniging in Alkmaar en omgeving, is samen met Wethouder Peter de Baat en afgevaardigden van bedrijven en sportverenigingen succesvol afgetrapt.

Tijdens de bijeenkomst bij de Alkmaarse hockeyclub AMHC werd Marino van Woerdt, één van de deelnemers, verrast met een arbeidsovereenkomst bij Miko Koffie. Marino deed tijdens het eerste traject werkervaring op bij hockeyclub AMHC. Vervolgens stroomde hij door naar Miko Koffie als routevertegenwoordiger en zijn harde werken werd beloond met een tijdelijk contract dat ondertekend werd door wethouder De Baat en directeur Robert van Bokhorst van Miko Koffie.

Marino van Woerdt legde tijdens de bijeenkomst uit waarom dit soort trajecten belangrijk zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: “Door omstandigheden zat ik zonder werk thuis, en wat ik ook probeerde, ik kwam maar niet aan de bak. Mijn zelfvertrouwen was gekelderd ondanks dat ik zo graag aan het werk wilde. Door dit project heb ik werkervaring op kunnen doen, werd ik gewaardeerd en heb ik me kunnen bewijzen. Ik ben er dan ook trots op dat ik deze kans bij Miko Koffie krijg”.

Wethouder De Baat legde uit waarom de gemeente Alkmaar in projecten als Scoren met Jongeren investeert: “Ondanks de trend van bezuinigingen investeert de gemeente in sport en in projecten om mensen weer aan het werk te helpen. Dit project is onderdeel van het programma Vitale Sportverenigingen. Uit onderzoek blijkt dat voor elke euro die in sport geïnvesteerd wordt het veelvuldige verdiend wordt. Het is dus zaak om dit te blijven ondersteunen en dat Marino door dit project een baan heeft verdiend is natuurlijk fantastisch”.