Recepten

Recepten

Caffè corretto


Italianen vinden deze “gecorrigeerde” espresso de perfecte afsluiter van het diner. Voeg aan een espresso een scheutje sterke drank toe; traditioneel is dat grappa, maar ook likeur of cognac smaken lekker door.

Latte macchiato


Stoom melk op en schenk een hoog glas voor 1/3 vol. Vul aan met melkschuim. Zet een mokka (kleine espresso) en schenk die er heel voorzichtig in een dun straaltje bij zodat je 3 laagjes in het glas krijgt.

Iced espresso


Zet een dubbele espresso en voeg er een beetje suiker aan toe. Mix in een blender een handvol ijsblokjes en de espresso heel fijn. Serveer in een hoog glas met een rietje, top met cacao.
Je kan eventueel een smaakje toevoegen: chocolade, hazelnoot, vanille,…

Marocchino


Hou een kopje of klein glaasje even onder de stoompijp en bestuif met een beetje cacao. Zet hierin een espresso, strooi nog een snuifje cacao erop en vul aan met opgestoomde melk.

Iced Cappuccino


Iced Cappuccino, een koele koffiedrank voor warme zomeravonden

Ingrediënten (voor 1 glas)
  • 1 espresso
  • 1 dl koude melk
  • 5 g suiker
  • 4 ijsblokjes
  • Slagroom en cacaopoeder ter decoratie

Mix de ijsblokjes in een blender. Voeg de overige ingrediënten toe en mix 15 seconden. Doe de inhoud in een glas en garneer het geheel met slagroom en cacaopoeder.