Dagbesteding Daan

Dagbesteding Daan

 

Dagbesteding Daan


Voor mensen met een beperking is het belangrijk om een baan te hebben en net als ieder ander hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Daarnaast heeft dagbesteding voor veel volwassenen met een verstandelijke beperking een veel bredere betekenis. Zeker voor degenen die niet beschikken over een uitgebreid netwerk.

Voor hen heeft dagbesteding ook een sociale functie: ze ontmoeten andere mensen dan degenen met wie ze dagelijks samenleven.

Bij Dagbesteding Daan is het leren samenwerken, respect hebben voor elkaar, leren luisteren naar elkaar, gevoelens en ervaringen uitwisselen heel belangrijk. Door deze sociale interactie ontstaat een gevoel van veiligheid.

Om onze cliënten een zinvolle daginvulling te kunnen geven, proberen wij zo goed mogelijk te luisteren naar ieders wensen en dromen. Flexibiliteit binnen een duidelijke structuur is wat wij bieden op onze dagbesteding.

Het vaste team van Dagbesteding Daan bestaat uit Linda en Petra, en de honden Bodgy en Lara. Linda heeft een zoon die geboren is met het downsyndroom, Petra heeft jarenlange ervaring in de zorg.

Toekomstplannen Dagbesteding Daan
Wij streven ernaar om op termijn een project te starten, waarbij we wonen en werken gaan combineren. De invulling staat nog niet helemaal vast, maar wij denken hierbij bijvoorbeeld aan:

een klein hotel of andere vorm van recreatie waar onze jongeren wonen en werken
een dierenpension gecombineerd met een woonvoorziening
een woonvoorziening in combinatie met werkplaats en winkel waar meubeltjes opgeknapt en verkocht worden
een klein tuincentrum in combinatie met een kleinschalige woonvoorziening.